HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRiz Ail Et Gingembre & Émincés D'escalope Panée Végétarienne
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Riz ail et gingembre & émincés d'escalope panée végétarienne

Riz ail et gingembre & émincés d'escalope panée végétarienne

crudités à l'aigre-douce, gomasio et sauce asiatique douce

En savoir plus

Riche en fer, vitamine B1, protéines & fibres, cette escalope panée est préparée avec des fèves et épicée avec du poivre blanc, paprika et macis (fleur de muscade).

Tags:VeganRapidoMoins de CO2ePopulaire
Allergènes:SesamzaadSojaGlutenTarweGerst

Préparation25 minutes
Cuisson20 minutes
Niveau de difficultéIntermédiaire
Ingrédients
quantité
1
2
3
4
5
6
Ingrédientsarrow down iconarrow down icon
quantité
1
2
3
4
5
6

2 pièce(s)

Carotte

200 g

Chou pointu émincé

150 g

Riz basmati

4 cm

Gingembre frais

4 pièce(s)

Oignon nouveau

½ sachet(s)

Gomasio

(ContientSesamzaad)

2 sachet(s)

Sauce asiatique douce

(ContientSoja, Gluten, Tarwe)

2 pièce(s)

Escalope végétarienne

(ContientSoja, Gluten, Tarwe, GerstPeut contenirMosterd)

2 pièce(s)

Gousse d'ail

Ingrédients à avoir chez soi

½ pièce(s)

Cube de bouillon de légumes

2 cs

Vinaigre de vin blanc

1 cs

Sucre

1 cs

Huile d'olive

1 cs

Huile de tournesol

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles
Valeurs nutritionnellesarrow down iconarrow down icon
par portion
pour 100g
Énergie (kcal)732 kcal
Énergie (kJ)3063 kJ
Graisses21.0 g
dont saturés3.0 g
Glucides109 g
dont sucres29.0 g
Fibres13.32 g
Protéines21 g
Sel4.0 g
Ustensiles
Ustensilesarrow down iconarrow down icon
Bol
Râpe
Casserole avec couvercle
Poêle
Casserole en inox
Instructions
Instructionsarrow up iconarrow up icon
1

Breng 180 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Rasp de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een kom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om. Bewaar in de koelkast tot serveren.

Conseil: 1. Pour aller plus vite, utilisez une bouilloire.

  1. Émincez éventuellement le chou pointu prédécoupé encore plus finement avant de l'ajouter au bol.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de bosui en de gember toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de basmatirijst en 180 ml heet water per persoon toe. Verkruimel 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.

3

Verhit de zoete Aziatische saus in een steelpan met 50 ml water per persoon. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de steelpan en laat 4 - 6 minuten inkoken. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schnitzel 3 minuten per kant. Haal de schnitzel uit de pan en snijd in reepjes.

4

Verdeel de knoflook-gemberrijst over de borden. Verdeel de schnitzelreepjes over de rijst en garneer met de zoete Aziatische saus en de gomasio. Garneer naar smaak met het groene gedeelte van de bosui. Serveer met de zoetzure rauwkost.

Conseil: Le saviez-vous ? Le chou pointu réunit des atouts indispensables pour votre santé, car il est riche en calcium, fer et vitamine C.