Riz ail et gingembre & émincés d'escalope panée végétarienne
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Riz ail et gingembre & émincés d'escalope panée végétarienne

Riz ail et gingembre & émincés d'escalope panée végétarienne

crudités à l'aigre-douce, gomasio et sauce asiatique douce

Riche en fer, vitamine B1, protéines & fibres, cette escalope panée est préparée avec des fèves et épicée avec du poivre blanc, paprika et macis (fleur de muscade).

Tags:
Vegan
Allergènes:
Graines de sésame
Soja
Blé

Préparation25 minutes
Cuisson20 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1 pièce(s)

Carotte

100 g

Chou pointu émincé

75 g

Riz basmati

2 cm

Gingembre frais

2 pièce(s)

Oignon nouveau

¼ sachet(s)

Gomasio

(Contient Graines de sésame)

1 sachet(s)

Sauce asiatique douce

(Contient Soja, Blé)

1 pièce(s)

Escalope végétarienne panée aux flocons de maïs

pièce(s)

Escalope végétarienne

1 pièce(s)

Gousse d'ail

Ingrédients à avoir chez soi

¼ pièce(s)

Cube de bouillon de légumes à faible teneur en sel

1 cs

Vinaigre de vin blanc

½ cs

Sucre

½ cs

Huile d'olive

½ cs

Huile de tournesol

à votre goût

Poivre et sel

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Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)732 kcal
Énergie (kJ)3063 kJ
Graisses21 g
dont saturés3 g
Glucides109 g
dont sucres29 g
Fibres13.3 g
Protéines21 g
Sel4 g

Ustensiles

Bol
Râpe
Casserole avec couvercle
Poêle
Casserole en inox

Instructions

Préparer
1

Breng 180 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Rasp de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een kom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om. Bewaar in de koelkast tot serveren.

Conseil: 1. Pour aller plus vite, utilisez une bouilloire.

  1. Émincez éventuellement le chou pointu prédécoupé encore plus finement avant de l'ajouter au bol.

Cuire à l'eau
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de bosui en de gember toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de basmatirijst en 180 ml heet water per persoon toe. Verkruimel 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.

Préparer la sauce
3

Verhit de zoete Aziatische saus in een steelpan met 50 ml water per persoon. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de steelpan en laat 4 - 6 minuten inkoken. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schnitzel 3 minuten per kant. Haal de schnitzel uit de pan en snijd in reepjes.

Servir
4

Verdeel de knoflook-gemberrijst over de borden. Verdeel de schnitzelreepjes over de rijst en garneer met de zoete Aziatische saus en de gomasio. Garneer naar smaak met het groene gedeelte van de bosui. Serveer met de zoetzure rauwkost.

Conseil: Le saviez-vous ? Le chou pointu réunit des atouts indispensables pour votre santé, car il est riche en calcium, fer et vitamine C.